Általános Szerződési Feltételek

Kérünk, csak abban az esetben vedd igénybe szolgáltatásainkat és használd oldalunkat, amennyiben az alábbi szerződési feltételeket elolvastad és azok minden pontjával egyetértesz. A szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) Vida Emese (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.bellavilla.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.bellavilla.hu weboldalon keresztül történik.

Szolgáltató adatai:

  • Név: Vida Emese EV.
  • Székhely: 1174 Budapest, Dedics Ferenc u. 9/5.
  • Levelezési cím: 1174 Budapest, Dedics Ferenc u. 9/5.
  • Adószám: 68011086-1-42
  • Nyilvántartási szám: 51087595
  • Email cím: bellavilladekor@gmail.com

Jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.bellavilla.hu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházon keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre. A www.bellavilla.hu weboldalon történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (“Elkertv.”) szabályozza. A www.bellavilla.hu weboldalon történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.  A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi. A szerződés nyelve magyar. A Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

Regisztráció
Oldalunkon a vásárláshoz nem szükséges regisztrálni. 

A termék kiválasztása
Termékeinket a SHOP menüpontban tekintheted meg, választhatsz közülük. A termékre kattintva elérheted a a termék részleteit bemutató oldalt. 

Ha vásárlási szándékkal kiválasztottál egy terméket, kattints a KOSÁRBA gombra. A személyre szóló termékeknél ez a művelet csak az adatok kitöltése után lehetséges. Ezzel a termék bekerül a virtuális kosaradba. Ez még nem minősül megrendelésnek vagy vásárlásnak, fizetési kötelezettséggel ez a művelet nem jár. A kosarad tartalmát a jobb felső sarokban lévő Kosár ikonra kattintva érheted el. Itt még módosíthatod a kosarad tartalmát, információt kapsz a rendelésed végösszegéről, a szállítási lehetőségekről. A kosár automatikusan kiszámítja a rendelés végösszegét. A "megjegyzés" mezőbe lehetőséged van a rendeléssel kapcsolatos üzenetet beírni.

Termékek és szolgáltatások, csomagolás

A webshopban kapható termékek a printek. A babaképek keretezettek. A keretezett és keretezett-díszdobozos képeket megfelelő védelemmel kartondobozba csomagoljuk és így kerül Hozzád.

Árak

A termékek mellett megjelenő árak a rendelés időpontjában érvényes bruttó árak, melyek forintban értendők és alanyi adómentesek. A termékek árai nem tartalmazzák a szállítási költséget.
Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

Kuponok
A kuponok olyan kedvezményt biztosítanak, amelyekkel csökkenthető a vásárlás összege. A kuponok felhasználása úgy történik, hogy a kupon kódját vásárláskor a kosár oldalon kell megadni a Kuponkód mezőben, majd a „Beváltom” gombra kattintva automatikusan levonásra kerül a végösszegből a kupon értéke. A rendelés véglegesítését követően nincs mód a kedvezmény utólagos beszámítására. A kuponok készpénzre nem válthatók, részteljesítés nem lehetséges, és a fel nem használt összeg elveszik.

A rendelés elküldése
Ha ellenőrizted a kosaradba helyezett termékek mennyiségét, ellenőrizted a megrendelés végösszegét és kiválasztottad a megfelelő szállítási módot, akkor kattints a Tovább a pénztárhoz gombra.

Ezen az oldalon tudod megadni a rendeléshez, szállításhoz és számlázáshoz szükséges adataidat: vezeték- és keresztneved, email-címed, telefonszámod, pontos lak- és számlázási címed. Ezen az oldalon még egyszer ellenőrizheted a rendelésed helyességét. Válaszd ki a megfelelő fizetési módot: online bankkártyás fizetés vagy banki átutalás vagy online fizetés Barionon keresztül.

A Megrendelés elküldése gombra kattintva véglegesíted a rendelésed. A megrendelés elküldése után emailben kapod meg a megrendelésed adatait tartalmazó levelet. Az automatikus visszaigazolás után számla érkezik emailben a Billingo számlázón keresztül.

A megrendelés akkor válik véglegessé, ha az online bankkártyával, utalással vagy Barionon keresztül kifizetett. 
A ki nem fizetett rendelések 10 nap után törlésre kerülnek.

Fenntartjuk a jogot a már rögzített és kifizetett megrendelések visszautasítására részben vagy teljes egészében. Erre viszont kizárólag a vásárlóval történő egyeztetést követően kerülhet sor. Ebben az esetben a kifizetés azonnali visszautalásra kerül.

A rendelések feldolgozása
A megrendelések feldolgozása munkanapokon 9 és 16 óra között történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időponton kívül is van lehetőség rendelés feladására. Amennyiben a vásárló rendelése a munkaidőn túl érkezik, akkor az a következő munkanapon kerül feldolgozásra.

Visszaigazolás
Minden rendelésről e-mailes visszajelzést küldünk. Ez azt jelenti, hogy a rendelés feladását követően egy automatikus e-mailt kapsz a rendelés beérkezéséről és később egyet a várható szállítási időpontról. Amennyiben a megrendelés elküldését követően nem kapsz az általad megadott e-mail címre visszaigazolást, javasoljuk, ellenőrizd a levélszemét / spam mappát a levelező rendszeredben! Ha itt sem találod a visszaigazoló e-mailünket, akkor kérünk, vedd fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeinken! A rendelésről online számla érkezik emailben a Billingo számlázón keresztül. Átutalásos fizetésnél a számla tartalmazza az utaláshoz szükséges adatokat, a Barionos fizetés is a számlán keresztül indítható el.

A termékek jellegéből adódóan, amelyek személyre szóló adatokat tartalmaznak a rendelés a sikeres fizetés megtörténte után teljesíthető. Ha a fizetés 10 napon belül nem történik meg, a rendelés törlésre kerül.

A rendelés teljesítésének megkezdéséig lehetőséged van a rendelésed visszavonására elektronikus úton. A bellavilladekor@gmail.com e-mail címre küldött levélen keresztül lehetőséged van rendelésedet visszavonni vagy a megrendelésedet utólag módosítani csak abban az esetben, ha a rendelésed teljesítése (nyomdába küldése) még nem történt meg. 
! A megrendelés visszavonásának lehetősége nem érvényes a személyre szólóan készített termékek esetében, amelyek a vásárló által kért igényeknek megfelelően készülnek és más személynek nem értékesíthetőek! Ezek a termékek: Babaképek és Esküvő kollekció személyes adatot tartalmazó képei és vásárló által kért szöveget tartalmazó képei.

A teljesítés ideje a fizetéstől számított 14 nap (vagy 10 munkanap).
Az ünnepnapok miatti és a szállító cégek által okozott csúszásért felelősséget nem vállalunk.

Fizetési feltételek
Áruházunkban lehetőség van banki átutalásra és online bankkártyás fizetésre. 

Fizetési lehetőségek a Bellavilla webshopban:
Stripe 3D security online bankártyás fizetés,
banki átutalás,
Barion online bankkártyás fizetés (itt válaszd a "Fizetés átutalással" módot).

Fizetés és teljesítési idő:
Online bankkártyás fizetésnél a teljesítési idő 14 nap (vagy 10 munkanap), banki utalásnál az összeg beérkezésétől számított szintén 14 napon belül érkezik meg a csomag. A rendelés teljesítését a kifizetés megtörténte után kezdjük el.

A Barion fizetési lehetőség a "Fizetés átutalással"választásakor, az online számlán keresztül érhető el.

Jelenleg utánvétes fizetésre (futárnál fizetésre) a termékek jellegéből adódóan nincs mód. Ennek oka, hogy minden termék egyedi, személyre szóló adatokat tartalmaz. (Az át nem vett és a feladóhoz visszakézbesített csomag esetén a terméket készletbe visszavenni és másnak értékesíteni nem tudjuk.)

Szállítás
A küldeményeket MPL futárszolgálattal vagy Foxpost automatán keresztül szállítjuk.

A termék visszaküldése
A terméket csak eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában vesszük vissza.
! A személyre szóló termékek nem küldhetőek vissza!

Elállási jog
Az elállás feltételeit a távollévők között kötött szerződésről szóló, 45/2014. (II. 26.) számú kormányrendelet szabályozza. A törvény szerint az elállási jog a termék kézhezvételének napjától él. A vásárló az áru átvételét követő 14 napon belül elállhat a vásárlástól. Az elállási jog indoklás nélkül gyakorolható.
Nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállítása. Ezek a termékek azok, melyek olyan elemeket (név, szöveg, születési adatok stb), illetve olyan módosításokat tartalmaznak egy adott terméken, amelyet a vevő rendelésére készítettünk.

Ha szeretnél élni az elállási/felmondási jogoddal, elállási/felmondási szándékodat tartalmazó egyértelmű nyilatkozatodat köteles vagy eljuttatni (postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi elérhetőségre:
cím: Vida Emese 1174 Budapest, Dedics Ferenc u. 9/5.;
e-mail: bellavilladekor@gmail.com
A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási és felmondási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta.
Ha elállsz a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az általad teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választottál). A visszafizetés a vásárló beleegyezése esetén banki átutalással történik. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket.
Köteles vagy számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatod közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldöd a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költsége Téged terhel. Te kizárólag akkor vagy felelősségre vonható a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Az elállási jog nem gyakorolható, ha nincs meg a termék összes tartozéka.
Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!

Fogyasztói panasz, békéltetési testülethez való fordulás
Tájékoztatunk, hogy velünk szemben fogyasztói panasszal élhetsz. Amennyiben a fogyasztói panaszodat elutasítjuk, úgy jogosult vagy a lakóhelyed vagy tartózkodási helyed szerint illetékes Békéltető Testülethez is fordulni: a békéltető testületi eljárás megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését. Az eljárásra – a fogyasztó erre irányuló kérelme alapján – az illetékes testület helyett a fogyasztó kérelmében megjelölt békéltető testület illetékes.

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani: az írásbeliség követelményének levél, távirat, távgépíró vagy telefax útján, továbbá bármely egyéb olyan eszközzel is eleget lehet tenni, amely a címzett számára lehetővé teszi a neki címzett adatoknak az adat céljának megfelelő ideig történő tartós tárolását, és a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő megjelenítését.

A kérelemnek tartalmaznia kell

a) a fogyasztó nevét, lakóhelyét vagy tartózkodási helyét,
b) a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás nevét, székhelyét vagy érintett telephelyét,
c) ha a fogyasztó az illetékességet az illetékes békéltető testület helyett kérelmezett testület megjelölését,
d) a fogyasztó álláspontjának rövid leírását, az azt alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait,
e) a fogyasztó nyilatkozatát arról, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelte a vitás ügy rendezését
f)a fogyasztó nyilatkozatát arra nézve, hogy az ügyben más békéltető testület eljárását nem kezdeményezte, közvetítői eljárás nem indult, keresetlevél beadására, illetve fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelem előterjesztésére nem került sor,
g) a testület döntésére irányuló indítványt,
h) a fogyasztó aláírását.

A kérelemhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát (kivonatát), amelynek tartalmára a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, így különösen a vállalkozás írásbeli nyilatkozatát a panasz elutasításáról, ennek hiányában a fogyasztó rendelkezésére álló egyéb írásos bizonyítékot az előírt egyeztetés megkísérléséről.

Ha a fogyasztó meghatalmazott útján jár el, a kérelemhez csatolni kell a meghatalmazást.

A Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu

A területileg illetékes Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

Szavatosság
Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő szavatosságra vonatkozó jogszabályoknak megfelelően forgalmazzuk, amiben a Polgári Törvénykönyv 2013. évi V. törvény XXIV. fejezete (Hibás teljesítés), valamint az azt kiegészítő 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet (a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól) az iránymutató.

Egyéb rendelkezések, információk
A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadod a www.premiumprint.hu általános szerződési feltételeit.

2020. január 8.